VREI MAI MULȚI CLIENȚI?

Ce aș spune membrilor familiei tale, dacă aș putea sta de vorbă cu ei

mindset antreprenorial Oct 09, 2024

Dacă aș putea sta cu membrii familiei tale, uite ce le-aș spune despre suportul pe care ți-l pot oferi ca antreprenor:

Dragă familie, știu că drumul pe care merge acum cel drag vouă nu este unul ușor. Antreprenoriatul este o călătorie plină de provocări, presiuni și momente de incertitudine.

Probabil că uneori îl vedeți stresat, copleșit de muncă sau poate chiar copleșit de emoții. În astfel de momente, sprijinul vostru poate face o diferență imensă.

  1. Împărtășiți înțelegere și empatie

Antreprenoriatul nu e un job de 9-5, și probabil că deja ați observat asta. E un stil de viață care poate însemna ore lungi, planuri de ultim moment și multă concentrare pe viitor.

Poate părea că este „prea ocupat” sau „prea prins” în proiectele sale, dar să știți că nu este vorba de lipsă de interes pentru familie, ci de angajamentul lui/ei față de visul de a construi ceva mare.

Înțelegeți asta și arătați empatie. O vorbă bună și o mână de ajutor oferită la momentul potrivit pot avea un impact enorm.

  1. Fiți un punct de sprijin, nu o sursă de presiune

E posibil să nu înțelegeți toate detaliile afacerii sau strategiile complexe pe care le urmează, și asta e absolut normal. Ce puteți face, în schimb, este să îi oferiți încredere.

În loc să puneți întrebări despre „de ce nu merg lucrurile mai repede?” sau „când vor apărea banii?”, încercați să îl încurajați să continue, să fie perseverent. Sprijinul emoțional este mai important decât orice.

  1. Ajutați la eliberarea timpului pentru concentrare

Un antreprenor are nevoie de timp pentru a se concentra pe sarcini complexe și pe creșterea afacerii.

Orice ajutor pe care îl puteți oferi în gestionarea activităților de zi cu zi – fie că este vorba despre ajutor la treburile casnice, îngrijirea copiilor sau chiar gestionarea unor aspecte legate de viața personală – poate contribui la creșterea timpului dedicat afacerii.

E un cadou neprețuit, care îi va permite să fie mai creativ și mai productiv.

  1. Încurajați pauzele și timpul de relaxare

Antreprenorii tind să lucreze fără oprire și să uite să își acorde timp pentru odihnă. Amintiți-i că este în regulă să ia o pauză, să se deconecteze și să se relaxeze alături de cei dragi.

Timpul petrecut cu voi este valoros pentru refacerea mentală și fizică. Încurajați-l să își mențină un echilibru între muncă și viață personală.

  1. Arătați recunoștință și sărbătoriți împreună micile victorii

În fiecare pas al călătoriei sale antreprenoriale, vor exista mici victorii: un client nou, o idee de succes, o etapă depășită. Fiți acolo să sărbătoriți alături de el/ea aceste momente.

Cuvintele voastre de apreciere și sprijin îi vor da energie și încredere să meargă mai departe.

În concluzie, vă încurajez să fiți alături de el/ea în această călătorie. Nu e ușor să construiești o afacere, dar cu suportul vostru emoțional și înțelegerea de care dați dovadă, el/ea va avea o șansă mai bună să reușească.

Familia este cea mai mare forță care poate ajuta un antreprenor să-și atingă visurile, sau să le distrugă pentru totdeauna.

Dacă ești Psiholog, Coach sau Terapeut și vrei să testezi pentru 7 zile GRATUIT programul meu de MENTORARE de 12 luni “Strategic, Scalabil, Super Profitabil 3.0”, intră pe https://www.adrianpuiu.ro/3s și aplică să fii unul din cei 10 antreprenori pe care îi selectez săptămânal.

CLICK AICI PENTRU A APLICA!

Vrei acces GRATUIT la colecția de cursuri online?

Dacă vrei să ai acces la mai multe materiale GRATUITE, intră pe website-ul meu oficial https://www.adrianpuiu.ro și fă-ți cont pentru a avea acces la o colecție de 26 de cursuri online în valoare de 6.330€.

MISIUNEA1MILION: Misiunea mea este să ajut un milion de oameni să își descopere potențialul, oferindu-le gratuit educație antreprenorială și de dezvoltare personală. Vreau să sprijin fiecare individ să își construiască o afacere profitabilă și o viață împlinită, accesând resurse valoroase care, altfel, ar costa mii de euro.